ESG-seminar mot nye høyder under årets Nor-Fishing

LI.
FB.
IG.
Følg oss

20.-22. august var fiskerinæringen samlet i Trondheim for årets Nor-Fishing. For Doxacom-teamet kom høydepunktet for årets messe allerede tirsdag 20. august, med fullsatt ESG-seminar. – Målet var å gjøre det lettere for næringen å forstå hvordan de enklere kan rapportere, sier Johanne Kjerstad, ESG-rådgiver i Doxacom.

Siden 1960 har Nor-Fishing vært en sentral møteplass for fiskerinæringen. Med over 500 utstillere fra 53 land, og et program fylt til randen av seminarer og debatter, var messen et knutepunkt for faglig påfyll og nytenking. Selv det grå været klarte ikke å dempe stemningen i Trondheim Spektrum, hvor aktiviteten sydet hele uken.

På dypt vann med ESG

Doxacom bidro til det faglige programmet på åres messe, med ESG-seminaret «På dypt vann med ESG» tirsdag 20. august. Seminaret, som ble holdt i toppetasjen på Møre og Romsdal fylkeskommunes stand, tok for seg de stadig mer omfattende rapporteringskravene knyttet til bærekraft og ESG (Environment, Social, Governance).

Doxacom ESG seminar. Foto

Audhild Bang Rande fra Brønnøysundregistrene, Øyvind Olsen, Johanne Kjerstad og Ingvild Nistad fra Doxacom.

Doxacom-rådgiverne Johanne Kjerstad og Ingvild Nistad delte sin ekspertise om hvordan fiskerinæringen kan forenkle og effektivisere ESG-rapportering ved bruk av eksisterende data og offentlig lagret informasjon.

Seminaret inkluderte også et innlegg fra Audhild Bang Rande fra Brønnøysundregistrene, som presenterte potensialet i å dele ESG-data på en mer effektiv måte.

Fikk du ikke med deg ESG-seminaret? Her får du en innføring i ESG og rapportering.

Teamet bak fylkespailjongen til Møre og Romsdal på Nor-Fishing. Foto

F.v: Ellen Torset, Lisbeth Nervik, Mariann Veiset og Gerd Alise Steinsbu styrte fylkespaviljongen til Møre og Romsdal under Nor-Fishing 2024.

Sjømatfylket Møre og Romsdal

Fylkespaviljongen til Møre og Romsdal, beholdt i år som tidligere den svært populære sjømatbaren i konseptet. Her serverte Atlanterhavsparken med Ole Christian Skogen i spissen, småretter laget med lokale råvarer fra blant annet Ramoen, Atlantic Seafish og Silver Seafood – perfekt påfyll under hektiske messedager. 

Den nybygde etasjen på Møre og Romsdal sin fellesstand var også et populært samlingspunkt for både møter og arrangementer.

– Andreetasjen tilførte standen en helt ny dimensjon, og fungerte svært godt til både møter og arrangementer, forteller Doxacoms prosjektleder for fylkesstanden, Gerd Alise Steinsbu, som også har stått for det nye standdesignet.

–Det var full trøkk og masse besøk fra åpning til messeslutt. Det at fylket står i spissen for å tilrettelegge for at regionale aktører får vise seg fram og ta del av et innovativt felleskap er en stor styrke for regionen vår, forteller Steinsbu.

Bedrifter fra hele fylket var representert på fylkespaviljongen, med Ulstein Design & Solution, Premas, Polyform, Molde havn med kommunene rundt, Surofi, Kristiansund Mekaniske, Gjøsund havn med Giske kommune, Hareid Group, Libra, Triangel Business Solution, GCE Blue Maritime, NCE Blue Legasea, Digicat og Ulstein Betong Service på utstillerlisten.

Blant aktivitetene på standen var «Blue Hangout» og «Blue Pitch», ledet av GCE og NCE Blue Maritime Cluster populære, hvor ny teknologi og løsninger for fremtidens fiskefartøy sto i fokus. Lokale aktører som Lerøy Havfisk, Ulstein og Strand Rederi delte sine erfaringer og visjoner for grønnere og mer bærekraftig fiskeriteknologi.

Kokketeamet fra Atlanterhavsparken. Foto

Ava Ocean vant innovasjonspris

En av de store snakkisene på messen var tildelingen av innovasjonsprisen til Ålesund-baserte Ava Ocean. Selskapet ble belønnet for sin banebrytende teknologi for skånsom høsting av haneskjell, en prestasjon som virkelig satte Møre og Romsdal på kartet. Vi gratulerer Øystein Tvedt og teamet hans med den gjeve prisen!

Ser frem mot Aqua-Nor 2025

Med årets messe vel overstått, står det klart at både innovasjon og bærekraft er nøkkelfaktorer som vil forme fremtiden for fiskerinæringen. Tusen takk til både nye og gamle bekjentskaper for en inspirerende og lærerik uke. Nå retter vi blikket mot Aqua-Nor 2025, hvor vi gleder oss til å se akvakulturnæringen i sentrum.

Kvalkjøtt fra Myklebust kval. Foto
Andre aktuelle nyheter

Se og lær om ESG!

Unngå å drukne i ESG-kravene ESG er et tema alle virksomheter må forholde seg til. Likevel oppleves temaet ofte som vanskelig og omfattende, og mange

Arendal by. Foto

For mye tid og penger på rapportering

Etter fire dager i Arendal og Arendalsuka har våre ESG-rådgivere flere tanker om hvordan status er for det norske næringslivet når det kommer til ESG.