Alle på sjøen skal komme trygt hjem til jul

LI.
FB.
IG.
Følg oss

Årets julegave fra Doxacom går til Redningsselskapet og redningsskøyta Det Norske Veritas som er stasjonert på Ballstad i Lofoten.

2022 er året det Ålesundbaserte rådgivningsselskapet Doxacom etablerte seg i Nord-Norge. Med nyopprettet kontor på Ballstad i Lofoten fant de det naturlig å øremerke årets julebidrag til redningsskøyta Det Norske Veritas som har sin base nettopp på Ballstad.

Kristel Pedersen (t.h) overrekker årets julegave i form av en donasjon og ei julestjerne til redningsskøyta Det Norske Veritas på Ballstad i Lofoten.

Julestemninga kommer seilende

I fiskeværet Ballstad midt i Lofoten bor det rundt 1100 mennesker. Mange av disse har sitt arbeidssted på eller i tilknytning til havet. Og den årlige julestemninga kommer bokstavelig talt seilende når kystfiskeflåten vender hjem med julelys i masten og flombelysning rettet mot det ikoniske fjellet Skottind.

Midt i Ballstad havn ligger også redningsskøyta Det Norske Veritas. Her har den hatt fast base i mer enn 10 år. Nylig fikk Doxacoms Lofoten-representant Kristel Pedersen audiens om bord for å overrekke selskapets julegave til redningsskøyta.

Styrmann Ronny Skarheim, maskinist Eirik Næss og skipsfører Fred Hansen tok hjertelig imot med krumkaker og kaffe. De utgjør et av de to skiftene som drifter båten, og som gjør at bygda kan sove godt om natten.

Styrmann Ronny Skarheim, maskinist Eirik Næss og skipsfører Fred Hansen utgjør et av to skift om bord i redningsskøyta Det Norske Veritas.

Redningsselskapets redningsskøyte Det Norske Veritas er stasjonert på Ballstad i Lofoten.

Oppfordrer flere til å gi

– Fiske og fangst er selve livsnerven langs kysten vår. I Doxacom brenner vi for alle som lever av og for havet. At vi har en stødig redningstjeneste som står klar til å hjelpe våre sjøfolk når ulykken er ute er helt uvurderlig, sier Vibeke Hanssen som er daglig leder i Doxacom.

Hun er glad for å kunne gi årets julegave til Redningsselskapet og oppfordrer andre til å gjøre det samme.

– Redningsselskapets visjon om at «alle på sjøen skal komme trygt hjem til jul» er treffende for oss som bor og lever langs kysten. Vårt julebidrag kommer derfor sammen med en oppfordring til alle som deler vårt engasjement for havet om å gjøre det samme, sier hun.

Les mer om Redningsselskapet her.

Andre aktuelle nyheter
Ellen Torset i Doxacom. Foto

Doxacom styrker laget med ny rådgiver

Ellen Torset er nyansatt rådgiver i Doxacom. Hun skal blant annet bidra med merkevarebygging, markedsplanlegging og gjennomføring av arrangement på vegne av kundene, og vil

Collage. Foto

Er du klar for Nor-Fishing 2024?

Booking av stander for Nor-Fishing 2024 er i full sving. Alle standene ble revet bort på rekordtid før årets Aqua Nor, så det er lurt