Framtidstro på Sjømatkonferansen i Lofoten

LI.
FB.
IG.
Følg oss

28. august kommer Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran til Leknes for å delta på Sjømatkonferansen i Lofoten. Statsråden er invitert til å diskutere rammevilkår og muligheter sammen med sjømatnæringene innen laks, hval, hvitfisk og tare. Unge som har tatt steget – eller som er på god vei inn kystnæringene – deltar også i diskusjonene.   

– Vi har satt sammen et spennende og innholdsrikt program med en bredde som favner om både tradisjonsrike og unge sjømatnæringer, og vi legger vekt på å snakke om hva som skal til for å sikre en vital, bærekraftig og lønnsom sjømatnæring for fremtiden, sier Marita Sedeniussen.

Hun er medeier i rederiet Rowenta, som sammen med Sjømatutvalget i Vest-Lofoten Næringsforening og en rekke fiskeri- og oppdrettsbedrifter har tatt initiativ til konferansen. Kristel Pedersen i Doxacom er prosjektleder for konferansen.

Sjømatkonferansen avholdes på Lofoten Bio Center. Programmet er delt opp i de fire temaene tang, laks, hvitfisk og hval, og er sydd sammen med de røde trådene rammevilkår og framtidstro. Konferansen starter, som seg hør og bør, med sjømatlunsj.

– Det blir både faglige innlegg, intervjuer og en avsluttende paneldebatt. Formålet er å bidra til økt kunnskap om, og interesse for næringen i forkant av høstens valg, forteller Sedeniussen.

– Vi lytter til unge stemmer som ønsker seg en fremtid i sjømatnæringene og hører hvilke verdier laksenæringen legger igjen i regionen vår. Vi ser på hvordan vi kan legge til rette for rekruttering og vekst i flåte og landindustri. Og vi får ikke minst synspunkter på hvalfangst i et bærekraftsperspektiv fra både næring, forskning og miljøbevegelse, avslutter Sedeniussen.

Sjømatkonferansen i Lofoten er gratis å delta på. Begrenset antall plasser gjør at konferansen krever påmelding.

28. august inviterer et bredt næringsliv til Sjømatkonferansen i Lofoten. Konferansen avholdes på Lofoten Bio Center på Leknes. Foto: Nordly Holding.

Marita Sedeniussen er medeier i rederiet Rowenta og en av initiativtakerne til Sjømatkonferansen i Lofoten. Foto: Privat.

Program og påmelding

Program og påmelding til Sjømatkonferansen i Lofoten HER.  

For mer informasjon ta gjerne kontakt med

  • Marita Sedeniussen, medeier Rowenta AS og representant for arrangørgruppen, telefon 416 96 800.
  • Kristel Pedersen, rådgiver Doxacom AS / fungerende leder for Sjømatutvalget i Vest-Lofoten Næringsforening og prosjektleder Sjømatkonferansen i Lofoten, telefon 997 02 387.

Om Sjømatkonferansen i Lofoten

Sjømatkonferansen i Lofoten er en del av den årlige Høstvekka på Leknes, og arrangeres av Sjømatutvalget i Vest-Lofoten Næringsforening i samarbeid med Råfisklaget, Fiskebåt, Norsk Hval, Nordly, Insula, Lerøy, Isqueen, Norfra, Lofoten Fisk, JM Langaas, Rowenta og Doxacom. Konferansen er støttet av Samfunnsløftet og Sparebank 68 grader nord.

Sponorlogoer. Illustrasjon
Andre aktuelle nyheter
Ellen Torset i Doxacom. Foto

Doxacom styrker laget med ny rådgiver

Ellen Torset er nyansatt rådgiver i Doxacom. Hun skal blant annet bidra med merkevarebygging, markedsplanlegging og gjennomføring av arrangement på vegne av kundene, og vil

Collage. Foto

Er du klar for Nor-Fishing 2024?

Booking av stander for Nor-Fishing 2024 er i full sving. Alle standene ble revet bort på rekordtid før årets Aqua Nor, så det er lurt