Frokostseminar med fiskeri- og havministeren

LI.
FB.
IG.
Følg oss

Doxacom og NCE Blue Legasea inviterer til frokostseminar med fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran under Nor-Fishing! 

Hvor: Møre og Romsdal fylkeskommune sin fellesstand på Nor-Fishing, område A-112.
Når: kl. 10:00-11:10, onsdag 24. august

Verdens befolkning trenger å spise mer mat fra havet, men våre villfiskbestander nærmer seg maksimal utnyttelse. Samtidig er det bare rundt 60 % av alt fiskeråstoff vi høster fra havet i dag som går til menneskemat. Resten kastes, brukes til dyrefôr eller drivstoff. Av 100 % tildelte kvoter utnyttes altså bare litt over halvparten til å produsere menneskemat, noe dagens regelverk og innarbeidet praksis i næringen tillater.

Under Nor-Fishing tar vi utgangspunkt i Tveiteråsutvalgets rapport «Grønn verdiskaping og økt bearbeiding i sjømatindustrien», og spør om hvilke konkrete grep som kan gjøres for å øke andelen videreforedling på en lønnsom og bærekraftig måte, og hvilke regulatoriske føringer regjeringen kan bidra med for å øke utnyttelsesgraden av dagens kvoter. 

Med oss har vi fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran, utvalgsmedlem i Tveiteråsutvalget og daglig leder i Gregussen fiskerirådgivning, Otto Gregussen, fiskebåtreder og daglig leder i Bluewild, Tore Roaldsnes, og forsker- og fiskeforedler i C Food Norway, Margareth Kjerstad.

Frokostseminaret avholdes på Møre og Romsdal fylkeskommune sin fellesstand på Nor-Fishing, på område A-112.  

Andre aktuelle nyheter
Ellen Torset i Doxacom. Foto

Doxacom styrker laget med ny rådgiver

Ellen Torset er nyansatt rådgiver i Doxacom. Hun skal blant annet bidra med merkevarebygging, markedsplanlegging og gjennomføring av arrangement på vegne av kundene, og vil

Collage. Foto

Er du klar for Nor-Fishing 2024?

Booking av stander for Nor-Fishing 2024 er i full sving. Alle standene ble revet bort på rekordtid før årets Aqua Nor, så det er lurt