Investerer i kompetanse for regionen

LI.
FB.
IG.
Følg oss

Denne våren avsluttet Johanne Kjerstad (26) første kull «Talent Sunnmøre». Johanne er rådgiver bærekraft i Doxacom, og har deltatt på Næringsforeningen – Ålesundregionen sitt utviklingsprogram «Talent Sunnmøre» i et år. Gjennom seks samlinger har hun vært sammen med 21 andre unge voksne fra en rekke bransjer for å bygge nettverk og kompetanse.

 

Forbli en attraktiv region

– Vi skryter ofte av det fremoverlente næringslivet på Sunnmøre, men for å forbli en attraktiv region er vi avhengige av at de unge ønsker å bosette seg her også fremover, sier Johanne.

Hun forteller at dette er en av hovedårsakene til at Næringsforeningen etablerte «Talent Sunnmøre» – en arena for å utvikle unge arbeidstakere. Programmet er spekket med kompetansepåfyll og nettverksbygging, og de deltakende bedriftene legger dermed til rette for regionens fremtidige vekst.

Johanne deltok i det første kullet, og som hadde første samling i september 2021. Som ung nyutdannet hjemflytter til Ålesund passet hun godt inn i målgruppen til Talent Sunnmøre, og skryter stort av programmet.

 

En fantastisk arena

– Jeg flyttet hjem til Sunnmøre midt i pandemien, og hadde derfor et stort behov for å utvide nettverket mitt når samfunnet åpnet igjen. Talent Sunnmøre har vært en viktig brikke i dette, og en fantastisk arena for å møte likesinnede.

Det var særlig det varierte programmet med både kompetanseheving og nettverksbygging som trigget Kjerstad til å melde seg på programmet.

– Vi fikk faglig påfyll om alt fra teknologitrender til relasjonsbygging på arbeidsplassen. Det var også lagt mye vekt på det sosiale, som gjorde programmet ekstra givende og kjekt, sier hun.

Kompetanseprogrammet hadde seks ulike samlinger med temaer som bærekraft, digitalisering, innovasjon, ledelse og kommunikasjon. Målet var økt merverdi og kompetanseutvikling for regionens bedrifter og medarbeidere.

 

Vil skape en attraktiv kompetansebedrift

Det viktigste vi som arbeidsgiver gjør, er å investere i våre ansatte. I dette ligger det at vi skal ta vare på og tilrettelegge for å utvikle talentet. Det handler om muligheter for videreutvikling og kompetansebygging, intern karriereutvikling, trivsel og motivasjon, sier Vibeke Hanssen, daglig leder i Doxacom.

Hun mener Talent Sunnmøre er et godt eksempel på hvordan man både skal utvikle og beholde talenter i bedriftene.

Vi mennesker har ulike behov for utvikling, og vi har alle et behov for selvrealisering. I tillegg vil dette styrke grunnlaget for verdiskaping i regionen vår, og gjøre oss attraktive – både med hensyn til fremtidig arbeidskraft, men også fra kommersielle- og finansielle aktører, avslutter Hanssen.

– Takk til Næringsforeningen – Ålesundregionen for et vel gjennomført program, og lykke til med andre kull i Talent Sunnmøre, avslutter Johanne Kjerstad.

 

En av Norges eldste næringsforeninger

Som medlem i Næringsforeningen har Doxacom tilgang til et aktivt nettverk av bedrifter og enkeltpersoner som vil regionens beste. Gjennom ulike arenaer kan vi møtes for faglig påfyll, nyttig meningsutveksling og relasjonsbygging.

Næringsforeningen – Ålesundregionen har eksistert siden 1847, og er en av Norges eldste næringsforeninger. De jobber på tvers av bransjer for felles beste, og har i dag en medlemsmasse på om lag 230 medlemmer fra næringslivet i regionen.

 

Du kan lese mer om Talent Sunnmøre HER.

 

Foto: Andreas Solbakken, Oclin.

 

 

Andre aktuelle nyheter
Ellen Torset i Doxacom. Foto

Doxacom styrker laget med ny rådgiver

Ellen Torset er nyansatt rådgiver i Doxacom. Hun skal blant annet bidra med merkevarebygging, markedsplanlegging og gjennomføring av arrangement på vegne av kundene, og vil

Collage. Foto

Er du klar for Nor-Fishing 2024?

Booking av stander for Nor-Fishing 2024 er i full sving. Alle standene ble revet bort på rekordtid før årets Aqua Nor, så det er lurt