På fisketur i Lofoten

LI.
FB.
IG.
Følg oss

Nylig dro Doxacoms ansatte på tur til Lofoten for å besøke avdeling Nord. Her ble det tilbragt fire dager fylt med gode møter, nye bekjentskaper og aktiviteter både til lands og til havs.  

For snart et år siden etablerte Doxacom kontor på Ballstad i Lofoten. Kollega i nord, Kristel Pedersen, kunne dermed ta vel imot de ansatte fra Ålesundkontoret når turen gikk nordover for å lære regionen bedre å kjenne.

Første stopp gikk til den tradisjonsrike messa Lofotfishing i Kabelvåg. Med 150 utstillere fra et bredt spekter av fiskerinæringen var det mye å se og lære, og vi møtte mange gode gamle, men også nye og spennende bekjentskaper.

Våre gode venner i PTG – Perfect Temperature Group på stand på Lofotfishing

SALT inviterte til matnyttig seminar om utvidet produsentansvar for fiskerinæringa.

Spennende møte med Lofoten De Grønne Øyene under Lofotfishing.

Vi fikk også en introduksjon til produsentansvaret som utvides til å gjelde fiskerinæringa fra 2025, og høre om utviklingen av nye og mer bærekraftige materialer til fiskeriene. Takk til våre venner i Salt Lofoten som inviterte til et matnyttig seminar, og Norges Fiskarlag, SFI Dsolve og Marine Recycling Cluster som bidro med kunnskapsdeling.

Noen reale vitamininnsprøytinger av inspirasjon og kreativitet ble det også tid til. Først da vi fikk høre historien om etableringen av tangselskapet Lofoten Seaweed Company. Møtet fant sted i galleri Skrei, hvor kunsten til Solsoldat (aka Rune Fauske) skapte den perfekte ramme for nytenking og idémyldring.

Lofotjenta Angelita Eriksen og japanske/New Zealandske Tamara Singer møtte hverandre over fysioterapistudier og felles interesse for helse og ernæring i Australia. Med sterke gründerspirer i magen og inspirasjon fra hver sin verdensdel, har de etablert en av landets råeste merkevarer i det som foreløpig er for relativt upløyd mark å regne – tang og tare. For Doxacom, som er langt over gjennomsnittet opptatt av historiefortelling og strategisk posisjonering, var det en sann nytelse å høre hvordan de målrettet og kompromissløst bygger sin merkevare på kunnskap og kvalitet.

Tang- og tareprodusentene Tamara Singer og Angelita Eriksen holdt et inspirerende innlegg om gründerskap og merkevarebygging.

Doxacom på besøk i Galleri Skrei, hvor kunstner Solsoldat (aka Rune Fauske, til høyre) holder til.

Tid for vind og salt i håret ble det også! Lørdag la vi turen ut på Lofothavet for å prøve fiskelykken med M/S Ballstadgutt. Veteranbåten, som ble bygget på Bremnes Båtbyggeri i 1978, drives av pensjonerte fiskere og er et sant smykke å se på. Fangst ble det også – og vi tar av oss hatten for vår skipper som kunne fortelle at han har valgt å ta seg fri en (!) dag i uken nå som han har fylt 80!

Man kan ikke reise til Lofoten uten å nyte god, lokalprodusert mat! Foruten selvfisket skrei til lunsj etter fisketuren, fikk vi også gleden av å nyte kokkekunstene til mesterkokk Einar Halstensen sammen med gode kystvenner i Salts lokaler fredag.

Lørdag ble det festmiddag på restauranten Fangst hos nok en imponerende aktør hva kommer til merkevarebygging og kvalitet; Hattvika Lodge på Ballstad.

Vi var heldige å få bli med M/S Ballstadgutt på tur, veteranbåten drives av pensjonerte fiskere. Foto: Marjolei Worum

Glade og mette på skrei og inspirasjon kunne Sunnmøringene vende nesen sørvestover etter en spennende tur. Turen hjem gikk selvsagt med Widerøe fra Leknes via Bodø og Trondheim før beina ble plassert trygt i Ålesund noen timer senere. Vi gleder oss allerede til neste besøk til avdeling Nord!

Andre aktuelle nyheter
Ellen Torset i Doxacom. Foto

Doxacom styrker laget med ny rådgiver

Ellen Torset er nyansatt rådgiver i Doxacom. Hun skal blant annet bidra med merkevarebygging, markedsplanlegging og gjennomføring av arrangement på vegne av kundene, og vil

Collage. Foto

Er du klar for Nor-Fishing 2024?

Booking av stander for Nor-Fishing 2024 er i full sving. Alle standene ble revet bort på rekordtid før årets Aqua Nor, så det er lurt